El passat prehistòric de Llançà: Sepulcres megalítics

Descobrint el Passat Prehistòric de Llançà: Els Sepulcres Megalítics

Llançà és una localitat costanera de la província de Girona, a Catalunya, que amaga un passat prehistòric ric i fascinant. La regió ha estat habitada des de temps antics i és testimoni d’una llarga tradició megalítica, representada pels sepulcres que hi ha a la zona.

Què són els sepulcres megalítics?

Els sepulcres megalítics són estructures funeràries construïdes fa més de 5000 anys a tot Europa. Es caracteritzen per la mida impressionant i la utilització de grans blocs de pedra en la seva construcció. A la regió de Llançà, hi ha diversos sepulcres megalítics, que són un important testimoni del passat prehistòric de la zona.

El Significat dels Sepulcres Megalítics de Llançà

Els sepulcres megalítics de Llançà són un important testimoni de la vida i els costums de les antigues societats que van habitar la regió. Aquests sepulcres eren utilitzats com a lloc d’enterrament per a les persones més importants de la comunitat i es creu que tenien una funció ritual i religiosa.

A més, la construcció d’aquests sepulcres requeria un coneixement tècnic i una planificació sofisticada, cosa que reflecteix l’habilitat i l’enginy de les antigues societats que els van construir.

Visitar els Sepulcres Megalítics de Llançà

Els sepulcres megalítics de Llançà són una visita imprescindible per a aquells interessats en la història i la cultura de la regió. Aquests sepulcres són un testimoni del passat prehistòric de Llançà i ofereixen una visió única de la vida i els costums de les antigues societats que van habitar la regió.

Si vols visitar els sepulcres megalítics de Llançà, ho pots fer de manera autònoma o acompanyat d’un guia turístic especialitzat. La visita és una experiència enriquidora tant pels amants de la història com per aquells interessats en la cultura i l’arqueologia.

Des d’aquí esmentem dues d’aquestes excursions per paratges suggeridors, i plens de sensacions que ens transportaran a temps passats a través de les restes megalítiques a una Era més humida i rica en boscos primigenis.

La primera part de Capmany cap als Dòlmens i Menhirs dels Estanys, on ens trobem amb 9 dòlmens, 4 menhirs i un petroglif a la Pedra del Sacrificis. El passeig travessa àrees d’alzines sureres i roques arrodonides enormes separades i per grups que configuren un paisatge fantàstic. Els dos estanys són reconeixibles a l’estiu per la presència de canyar on el silenci i la solitud inspiren a la fantasia del visitant, el passeig no té grans desnivells i és de fàcil camí.

El passat prehistòric de Llançà: Sepulcres megalítics

El passat prehistòric de Llançà: Sepulcres megalítics

La segona excursió ens porta pel poble de Vilajuiga en direcció a la carretera de St. Pere de Rodes. Al cap de poc ens trobem la senyalització del Dolmen al costat dret. Part del camí es pot fer amb cotxe per acabar a peu seguint les senyalitzacions de ratlles grogues en ascens.