Les millors propostes per descobrir Llançà en un dia

Les millors propostes per descobrir Llançà en un dia

Què fer a Llançà: activitats que no us podeu perdre

Les millors propostes per descobrir Llançà en un dia.Si voleu venir amb tota la família durant les properes vacances, us proposem que aneu a descobrir el poble de Llança. En aquest article us presentem un top 6 de les millors coses per fer a Llança. Descobreix les nostres propostes de vacances a Llançà.

1- El Museu de l’Aquarel·la:

Si esteu a  Llança, haureu de passar necessàriament pel Museu de l’Aquarel·la. En efecte, és un dels museus d’aquest tipus més importants de tot el país. És obra del pintor aquarel·lista Josep Martinez Lozano l’any 1989. Aquest museu reuneix una varietat d’obres d’aquest tipus de diferents autors, però també les de l’artista Martínez Josep Lozano. Actualment, la biblioteca del museu compta amb més de 180 aquarel·les. Cada any, el museu obre les seves portes als visitants durant les exposicions. A aquesta exposició es dedica un espai de més de 300 m².

2- Visita al Parc Natural del Cap Creus:

El Parc Natural del Cap Creus ocupa una extensió de més de 13.800 hectàrees, de les quals 3.073 hectàrees corresponen a la part marítima i més de 10.800 hectàrees a la part terrestre. És, doncs, el parc terrestre i marí més gran de tot Catalunya. Aquest parc es caracteritza per una diversitat d’ecosistemes terrestres i marítims. Descobriràs moltes formacions geològiques úniques amb fauna i vegetació totalment endèmiques. Així mateix, aquest parc natural acull impressionants restes que daten des de la prehistòria fins a l’època medieval com el monestir benedictí de Sant Père de Rodes i el Dolmen de la Creu de Cobertella.

3- Visita el Centre de Cria de Tortugues de l’Albera:

Les millors propostes per descobrir Llançà en un dia

Les millors propostes per descobrir Llançà en un dia

Què fer a Llança durant una estada curta? Trobada al Centre de Cria de Tortugues de l’Albera. Situat al massís de l’Albera, aquest centre de cria ajuda a preservar les darreres generacions de tortugues mediterrànies a la demarcació de Catalunya. Es distribueix en una superfície de 2.000 m². Aquest espai va ser cedit pel bisbat de Girona l’any 1994 per preservar la resta de tortugues de l’Albera després dels diferents casos d’incendi que es van produir i que van assolar el massís. Les portes d’aquest centre estan obertes als visitants entre els mesos de març i novembre de cada any. Aquesta és una oportunitat per anar-hi amb tota la família.

4- Fes una visita a una de les esglésies més antigues de la ciutat: Església de Santa Maria de Les Neus:

Les millors propostes per descobrir Llançà en un dia

Les millors propostes per descobrir Llançà en un dia

L’Església de Santa Maria de Les Neus és un lloc per visitar a Llança. Inscrita l’any 1992 com a Bé Cultural Nacional, aquesta església està dedicada a la Mare de Déu de les Neus. Es troba a més de 1.380 metres sobre el nivell del mar a la vora del poble d’Irgo. La seva construcció d’estil romànic de la comarca es remunta al segle XII. A l’interior d’aquesta església, descobrireu un retaule d’estil neoclàssic situat a l’altar major.

5- El Parc Natural de la Serra de l’Albera:

Entre les coses per veure a Llança hi ha el Parc Natural de la Serra de l’Albera. Aquest parc natural s’estén al llarg de més de 25 km per tot el tram oriental dels Pirineus, des del Mediterrani fins al coll del Pertus. Aquest parc inclou una vegetació variada, densa i centenària. Es troba entre les dues planes de l’Empordà i del Rosselio. Trobem als seus cims el Mont Neulos amb una alçada de 1.257 metres, el Mont dels Pastors amb 1.167 metres d’altitud, el Mont de les Quatre Termes amb 1.156 metres i finalment el pic de Sallafort amb 992 metres d’alçada.

Aquest parc natural compta amb dos espais protegits com són la zona de Requesens-Baussitges a llevant i la zona de Sant Quirze de Colera-Balmeta. La zona de Requesens-Baussitges té una vegetació rica i molt variada, amb castanyers i faigs, roures comuns i galls, suredes i molts altres. La zona de Sant Quirze de Colera – Balmeta, en canvi, es caracteritza per tenir una vegetació esporàdica a causa dels diferents incendis que ha patit en el passat. En aquest espai tindreu l’oportunitat de descobrir dues espècies animals protegides com la vaca de l’Albera i la tortuga mediterrània.

Les millors propostes per descobrir Llançà en un dia

6-Les platges de Llançà

Les millors propostes per descobrir Llançà en un dia

Les millors propostes per descobrir Llançà en un dia

Llançà no és probablement la població més turística de la Costa Brava, però també té els seus avantatges ja que els seus 7 km de costa ofereixen diverses cales tranquil·les i agradables amb encant. L’activitat humana ha estalviat moltes zones d’aquesta costa, donant-los un aspecte salvatge i preservant la seva bellesa natural.

Dues de les platges de Llançà estan decorades amb la bandera blava, són la platja del Port i la platja del Grifeu. Aquesta darrera platja és molt popular pels nombrosos serveis que ofereix als estiuejants, però també per la seva fina sorra daurada que contrasta amb la sorra grisa que es troba més sovint a les platges de Llançà.

La petita platja de la Farella també us agradarà per la multitud de restaurants que trobareu al voltant i pel seu entorn natural. Les petites platges de Canyelles i Cau del Llop també tenen molts actius per seduir-te. Les nombroses roques presents al mig del mar així com el vent de vegades fort que bufa en determinades platges les fan aptes per a la pràctica d’alguns esports aquàtics com el piragüisme.