El Parc Natural del Cap de Creus, què veure i com arribar-hi

El Parc Natural del Cap de Creus, què veure i com arribar-hi

Què veure al Parc Natural del Cap de Creus

El Parc Natural del Cap de Creus, a la Costa Brava, no és només paisatgísticament una veritable joia de la costa catalana. Geològicament i biològicament, aquesta regió del nord de Catalunya és també una de les més importants de la Península Ibèrica.

El Parc Natural inclou paisatges fascinants, importants reserves naturals amb una gran diversitat de flora i fauna, tant a terra com al mar.

Ja sigui per nedar, fer senderisme, descobrir la natura, practicar esports aquàtics o simplement per omplir la càmera de fotos de paisatges espectaculars, el Cap de Creus, sempre mereix una excursió. Així que descobrim què veure al Parc Natural del Cap de Creus.

Què fa que el Parc Natural del Cap de Creus sigui tan especial?

El Cap de Creus és el primer parc maritimoterrestre del país, amb 11.000 hectàrees de terra i 3.000 més de secció marítima. Hi ha moltes espècies rares, fins i tot endèmiques.

El parc natural inclou importants zones protegides, com ara el Cap Norfeu, i està compromès amb la conservació d’espècies rares. Entre elles, sobretot, diverses espècies vegetals així com espècies d’aus úniques.

A més de l’interès biològic i paisatgístic, però, el patrimoni cultural de la regió també és únic. Perquè aquí hi ha alguns edificis i relíquies importants d’èpoques passades.

El Parc Natural del Cap de Creus, què veure i com arribar-hi

El Parc Natural del Cap de Creus, què veure i com arribar-hi

On és el Cap de Creus, Espanya?

El Cap de Creus està situat en una petita península a la part nord de Catalunya, a la Costa Brava, a uns 25 km de la frontera francesa. La península s’endinsa uns 10 km al mar Mediterrani, per la qual cosa només és fàcil de reconèixer en un mapa de Catalunya.

Malgrat la seva proximitat a la costa, el Cap de Creus és un contrafort dels Pirineus, cosa que fa que el terreny sigui muntanyós amb elevacions de fins a 670 metres sobre el nivell del mar.

Far del Cap de Creus: el punt més oriental de la Península Ibèrica

Una altra de les visites imprescindibles que cal fer al Cap de Creus és arribar al seu far. Aquest es troba dins del Parc Natural, al lloc més oriental de la Península Ibèrica. Està considerat el segon far més antic de Catalunya i des d’aquest es pot gaudir d’una de les vistes panoràmiques més espectaculars de tota la Costa Brava, ja que es pot veure la zona rocosa i el mar Mediterrani.

De Cadaqués al Cap de Creus

Per accedir al Far de Cap de Creus, has de passar primer per Cadaqués i seguir les indicacions cap al far. Amb cotxe l’accés és per una carretera estreta però de fàcil accés, que va serpentejant tot el paisatge fins arribar al far. els llocs més bells.