Gastroturisme a prop de Llançà

Descobriu la nostra terra a través del paladar

La Costa Brava sempre ha sigut sinònim de turisme, paisatges inoblidables i bon menjar. Una regió tradicionalment associada als productes del mar, gràcies a la varietat de peixos, crustacis i mariscs, que es donen a les nostres costes. Des de fa un temps el turisme gastronòmic o també anomenat gastroturisme ha esdevingut un fenomen de pes que sembla que ha vingut per quedar-se. I és que de fet, que la cuina sigui un reclam per viatjar no és nou…L’última dècada segons les dades de turisme 5 de cada 10 espanyols havia fet algun viatge o escapada amb la intenció de gaudir de la gastronomia d’una regió.

El turisme gastronòmic acosta la cultura d’un lloc i deixa un record important en el visitant, que d’aquesta manera descobreix determinats productes als quals fins i tot es pot fidelitzar. El turista no només recorda el plat que va assaborir, tambè recorda on el va tastar, com va descobrir aquell restaurant amagat que tant li va agradar…

En aquest sentit, si veniu a Llançà, podreu gaudir i conèixer, aprofitant la vostra estada, de la nostra gastronomia. Una gastronomia marcada per L’Empordà i la seva terra. Els productes de la nostra terra es caracteritzen per ser de km0 i d’una qualitat excel·lent, predominant els productes com hem dit del mar… Però també carns i verdures procedents de les hortes d’aquesta zona.

A Llançà i a Costa Brava es pot fruir de la famosa dieta mediterrània, d’un apetitós menjar sa i equilibrat. I és per això que cada cop més adeptes s’adhereixen a vindre a la nostra terra per descobreixer no tan sols els nostres famosos plats, sinó també descobrir el procés de producció dels aliments, i de la cadena alimentària fins que els aliments arriben a cuinar-se.

Gastroturisme a prop de Llançà

Gastroturisme a prop de Llançà

La rica gastronomia de la Costa Brava a més compta amb una gran varietat de plats molt típics:

L’esqueixada és un dels plats més destacats i més típics de la Costa Brava. S’elabora com una amanida freda els ingredients més destacats de la qual són: el bacallà esmicolat, pebrot verd i vermell, cebes, olives negres i tomàquet, que es pot ratllar o tallar a trossos.

Un altre plat típic i imprescindible d’assaborir és “l’arròs negre”, elaborat amb fruits del mar com la sèpia, el calamar, els musclos… i el seu ingredient bàsic: la tinta del calamar o de la sèpia. La tinta dona el color negre característic a aquest arròs, que dona nom a aquest plat: “arròs negre”.

Gastroturisme a prop de Llançà

Des del Restaurant Miralles, us convidem a fer un recorregut pel nostre univers culinari, amb una àmplia selecció de plats del nostre menú. Si veniu a Llançà podreu descrobrir i fer gastroturisme a la nostra terra, mentres gaudiu de la Costa Brava amb els cinc sentits. Trieu el plat que més us agradi i poseu benzina al cotxe perquè Llançà i la seva gent us espera, veniu a descobrir la nostra terra i els nostres plats típics!